Двама души са станали жертва на нападение от акули в египетския град

...
Двама души са станали жертва на нападение от акули в египетския град
Коментари Харесай

Акули причиниха смъртта на двама души, Египет затвори ключов за туризма си плаж

Двама души са станали жертва на нахлуване от акули в египетския град Хургада.

По-рано беше обявено за гибелта на 68-годишна австрийка. Сега египетското министерство на околната среда, представено от " Ал Арабия ", твърди, че е починала още една жена.

Други детайлности за произшествието не са дадени, само че съгласно " Дейли мейл "  втората жертва е румънка, която е била на отмора в Хургада.

Заради случая част от Червено море в региона на курорта Хургада е затворена за плуване.

Губернаторът на Червено море Амр Ханафи забрани всякаква активност в региона на Сахал Хашиш, където бяха убити австрийски и румънски екскурзиант. Мярката е взета в сходство с международните разпоредби при нахлуване от акула, оповестиха управляващите.

Акулите, които в естествени условия не атакуват хора, са известни като най-агресивните и рискови морски същества. При цялата заплаха и настъпателност на морския див звяр, нападението му над хора би трябвало да е било предизвикано от някакви необикновени външни фактори: някакво извънредно и непознато събитие, нарушаване в диетата, което е предиздвикало акулите да излязат на брега и да стартират да ловуват хора, настояват специалистите.

" Акулите са доста консервативни и избират да се хранят с разнообразни морски жители, изключително с риба звук, калмари, миди и хранителни отпадъци от галерите на преминаващите кораби.

Хората не са част от обичайна им хранителна верига, тъй че целенасочените набези на морски хищници против хора са необичайност ", изясняват ихтиолозите.

Според една от версиите последните набези на акули край Хургада може да са провокирани от неотдавнашната злополука на баржа в региона. По данни на медиите корабът е превозвал няколко хиляди овце. Възможно е течението да е пренесло труповете на мъртвите животни до местата за отмора на туристите и по този метод да е привлякло морските хищници там.

Най-трагичният случай през последните години се случи в различен известен египетски курорт, Шарм ел-Шейх, в края на 2010 година, когато в разстояние на няколко дни акула умъртви първо жена от Германия, а по-късно рани тежко трима руснаци и един украинец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР